Skal du på skiferie eller skal du på tur? Så har jeg en perfekt energibar, som kan redde den værste “fuldstændig tappet for energi time”.

Det er en opskrift jeg har lånt fra Hjerteforeningen for 10 år siden. Så har jeg tilsat mine egne erfaringer. Krydret den lidt og tryllet den til en glutenfri udgave.

 

Energibaren alias RUMLERIKKERne

 

Rumlerikker

 

Vil du ha´ opskriften?

5 dl glutenfrie havregryn, havregryn eller byggryn. (gryn, som er flækket).

1 dl hakket valnødder

1 1/2 olie

1 dl brun farin

4 spsk honning

1 tsk vaniljesukker

3 spsk hakket chokolade (dette kan undlades, men hvorfor dog).

1 1/2 dl soltørrede tranebær, rosiner eller abrikoser – i små tern.

Arbejdsplan:

Havregryn (eller de gryn du har valgt), valnødder og olie vendes i en skål. Vendes godt sammen. Spred det ud på et stykke bagepapir – og sættes i ovnen ca. 10 min ved 175 grader.

Farin og honning puttes i en gryde og smeltes. Tag gryden af varme og vend chokolade og vaniljesukker i. Afkøles.

Alt blandes nu sammen. Det smeltede og de ristede gryn. Til sidst tilsættes tranebærene, rosinerne mfl.

MÅ gerne smages til!

Put bagepapir i en bageform. Hæld blandingen i og pres det godt sammen.

Sættes i ovnen ca. 10 – 12 min ved 175 grader.

 

DET TAGER ikke lang tid – og så kan børnene være med.

Sidste ting – dog den vigtigste : De afkølede RUMLERIKKER skal smages inden de puttes i en tætlukket kasse, bøtte eller lign.
Super lækker til turen i bilen, på skiferien, på gåturen eller bare til fodboldkampen! Det giver energi her og nu.

God fornøjelse.

Hilsen Svanemor Hanne

 

1 Comment on Energibar til Skiferien

  1. Camilla
    18. januar 2013 at 14:49 (5 år ago)

    Haps! Det tror jeg da nok lige vi skal prøve:)

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *