Er din øko-grænse nået?

Jeg elsker økologi og jeg elsker når madvarer, tøj og andre forbrugsting er testet og dermed frie for skadelig kemi og tilsætningsstoffer. Jeg elsker også den indflydelse, den økologiske tendens har på os som forbrugere. Vi bliver mere bevidste om vores madvarer og vi er begyndt at interessere os for, hvor råvarerne kommer fra. Madprogrammerne bugner med økologi og hjemmelavet mad. Bonderøven fra Djursland er en super hero og River Cottage er kongeprogrammet fra England.

Hvis vi ikke passer på, ender det med at vores børn vokser op med hjemmelavet mad og masser af viden om råvarer, økologi og hjemmegjorte lækkerier J

Økologi-økonomi

Når jeg handler ind, køber jeg rigtig gerne økologiske varer. Især madvarer. Efterhånden er jeg blevet 100meter-mester i at finde de rigtige varer i de rigtige butikker. Min blå pung, med den slidte lynlås, har også rigtig stor indflydelse på mine valg. Det kan nemlig være dyrt at købe økologisk! Uanset om man har penge nok eller ej, så spiller økonomien en stor rolle og det gælder om at prioritere. OM jeg havde råd til alt, så ville jeg nok alligevel prioritere mine indkøb og vælge til og fra.

Jeg er nemlig ikke 100 % økologisk. Overhovedet ikke. Langt fra og tværtimod. Jeg er nærmere en slag øko-realist. Det er vigtigt for mig, at mine økologiske indkøb giver mening. Nogle ting er for mig ikke værdifulde eller realistiske som økologiske varer – f.eks. tandbørster eller ostehaps. Der går min grænse!

Her på bloggen vil jeg gerne dele min øko-realistiske tankegang med dig. Men jeg vil også rigtig gerne høre mere om din måde at være økologisk på. Er der noget, du bare IKKE vil købe økologisk? Er der en grænse for dig? Og hvordan bruger du dit økologi-budget bedst? Del, del, del…

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Svanemor Hanne

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.