Sallie i uldJeg er så heldig….
Nogen gange får jeg nemlig lov til at komme lidt tættere på mine søde kunder og får lov til at høre deres historier. Det elsker jeg.

Jeg fabler jo altid om uld, uld og uld til vores dejlige unger.  Jeg tillader mig endda at kalde det for hverdagsluksus.
For mig er det nemlig ren luksus at prioriter uld inderst til mit barn.

Andre kalder det en nødvendighed – for at holde snot og snue for døren.

 

Nu skal du møde Sallie
(den lille lækkerbisken på billedet).
Uld betyder noget ganske særlig for hende.

Hendes mor Janni har været så sød at dele sin historie om Sallie med mig – og nu også med dig.

Janni skrev til mig

Janni

Jeg har altid brugt uld til Sallie. Sallie er født med en uhelbredelig lungesygdom som hedder Cystisk Fibrose. Sygdommen gør at hun er et meget varmt barn og hun sveder rigtig meget. Derudover er hendes små lunger meget modtagelige for bakterier som resultere i hun vil få mange lungebetændelser. Hvis Sallie får for mange lungebetændelser kan det ødelægge hendes lunger. Vi har valgt at Sallie hun skal have uld tøj,  da ulden absorberer fugten væk fra hendes krop og hun har aldrig været svedig.
For os er det også vigtig at vi ikke udsætter Sallie for alt for mange bakterier og da ulden virker antibakteriel er det jo helt perfekt!

 

Gør det nogen forskel
Vi er slet ikke i tvivl om at ulden er med til at sikre vores Datters helbred. Hun sover i sin ulddragt og der ved jeg med 100% sikkerhed at hun, hverken bliver for kold eller for varm. Hendes kropstemperatur er perfekt reguleret og det er meget vigtig når vi har en lille pige med Cystisk Fibrose.

 

Når Sallie er aktiv i løbet af dagen

Ulden har den største betydning når Sallie er i bevægelse. Hvilket hun altid er! Hun når aldrig at svede når hun er aktiv, men samtidig bliver hun heller aldrig kold, når hun har fundet en spændende ting at fordybe sig i. Det giver mig som mor en dejlig tryghed og jeg skal ikke hele tiden hen og mærke hendes temperatur i nakken.

Om natten sparker Sallie ofte dynen af, men da hun sover i en uld body bliver hun ikke kold. Det giver os en god tryghed om natten og vi skal ikke hele tiden op og lægge dynen over hende igen.

Jannis råd til andre mødre
Mit råd til andre mødre er: Hellere bruge lidt ekstra penge på uld tøj, da jeg ikke mener at vi kan gå på kompromis med vores børns velvære og trivsel. Vi som forældre slipper for alle bekymringer om hvorvidt barnet, nu har det for varmt eller for koldt? Denne holdning ville jeg også have, hvis Sallie var helt rask.

Men jeg vil forslå at de forældre som overvejer uld til deres børn blot kan prøve at købe én body og én natdragt – derefter kan resultatet tale for sig selv 🙂

Venlig hilsen

Janni

Sallie i gyngen

 

 

Se – det var en lille sød solstråle historie.
Tusind tak til dig Janni. Jeg er så taknemlig for at måtte dele din historie!
Svanemor Hanne

 

Min ledestjerne: jeg arbejder for at skåne vores børn for kemi og skadelige stoffer. Jeg hjælper mødre med at skabe en kemifri basis garderobe – fyldt med hverdagsluksus. Hverdagsluksus som giver børnene velvære og overskud til mor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.